Välj profilkläder som passar företaget

Innan man beställer profilkläder till sitt företag är det bra att tänka igenom vilken typ av kläder som kommer att passa bäst och komma till störst användning. Profilkläder finns i mängder av olika format och man väljer själv det som passar verksamheten. Det kan handla om allt från mössor med tryck, skjortor med vacker brodyr eller pikétröjor som ger ett fräscht och modernt intryck.

Det bästa sättet att hitta plagg som passar verksamheten är att se vilken typ av klädkod som är vanligast.

Till kontoret kan det vara mest användbart att beställa in skjortor med en lite mindre och diskret logga, medan pizzerian nere på hörnet gör sig bäst i pikétröjor med en stor logga och en slogan på ryggen.

Vilken typ av kläder som man väljer är väldigt individuellt, men genom att anpassa kläderna till den marknad som man arbetar inom kan man vara säker på att plaggen kommer att användas oftare.

Profilkläder ger en samhörighet mellan de anställda och dessutom får företaget en bättre image. För eventuella kunder blir det enkelt att se vem som arbetar och vem man kan fråga om råd eller ge en beställning till.

När man väljer plagg kan det även vara bra att tänka på färgen på kläderna. På kontoret går det mycket bra med ljusa färger, men ljusa färger kanske inte gör sig perfekt på bygget. Anpassa!

Ett annat sätt att ta reda på vilka plagg som passar är att se på andra företag inom samma bransch. Idag använder majoriteten av alla företag någon form av profilkläder på sina anställda och i vissa fall ges plaggen även bort till kunder som ett sätt att sprida budskapet om företaget.

Vill man att även kunderna ska kunna ta med sig plaggen är det dock bättre att ha två olika uppsättningar av profilkläder; kläder som passar de anställda och verksamheten och kläder som kan komma till användning i vardagen.