Profilkläder till kunder – så lyckas du!

Profilkläder kommer inte bara till användning för de anställda, utan även för kunder som besöker företaget eller använder sig av de tjänster eller produkter som erbjuds.

När man väljer profilkläder som ska ges bort som en gåva är det viktigt att lägga ner stort fokus på att välja plagg som verkligen kommer att användas. Eftersom alla människor är olika kan det vara svårt att hitta en produkt som passar alla.

Om man har utrymme i företagets budget gör man alltså helt rätt i att beställa in flera typer av profilkläder, åtminstone kläder som passar för olika säsonger och väder.

Nästan alla människor har någon form av profilprodukt eller plagg i sitt hem. Främst har man kanske samlat på sig kepsar och pennor, men ibland även någon t-shirt eller en kaffemugg.

Att använda profilprodukter som muggar och pennor är bra, men tyvärr är det sällan som dessa produkter blir synliga för allmänheten och kan fungera som levande marknadsföring.

Med detta sagt är profilkläder kanske det bästa alternativet. På sommaren kan det vara bra att satsa på tunnare och enklare kläder, t.ex. en t-shirt med snygg design som mottagaren mer än gärna har på sig utomhus.

Tryck en diskret logo

Under de kallare månaderna är mössor ett mycket bra alternativ, men se till så att loggan inte blir för stor eller för liten. Folk har sällan något problem med att ha på sig kläder med företagsloggor på, så länge inte loggan tar upp hela plaggen.

Det kan vara en svår balansgång då man vill att kunderna ska bära kläderna så ofta som möjligt, samtidigt som man vill att företagsnamnet ska synas ordentligt.

Profilkläder blir som bäst om man tänker igenom dessa ordentligt. Ta dig en ordentlig funderare över vilka kläder som du själv skulle kunna använda på fritiden och ta även hjälp av vänner och bekanta med att hitta en design som känns tilltalande för alla parter.